“Wij kijken eerst of u en de andere partij eruit kunnen komen met mediation.”

Bij mediation, ook wel bemiddeling genoemd, regelen partijen met behulp van een onafhankelijke derde, de mediator, zelf de gevolgen van een conflict. Beide advocaten bij Habets & Pfeifle zijn naast advocaten ook ervaren mediators, en lid van zowel de vFAS als de MfN.

Mediation bij scheiding

Scheiden is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis, waarbij veel zaken moeten worden geregeld. Zo moeten er afspraken gemaakt worden over de kinderen, alimentatie, scheiding en deling van de gemeenschap of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden en pensioenen.

De afspraken die u samen maakt, worden opgenomen in een convenant en/of ouderschapsplan. Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan dienen wij het verzoek om echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap voor u in bij de rechtbank. Daarbij vragen wij de rechtbank het convenant en/of ouderschapsplan op te nemen in de beschikking.

U hoeft zelf niet naar de rechtbank. Zodra de beschikking is ontvangen, regelen wij dat de echtscheidingsbeschikking of beschikking ontbinding geregistreerd partnerschap wordt ingeschreven zodat formeel het huwelijk of geregistreerd partnerschap is ontbonden.

Naast bemiddeling bij echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap kunt u ook voor andere zaken bij ons terecht. Wilt u bijvoorbeeld samen afspraken maken over een ouderschapsplan of een eerder opgesteld ouderschapsplan wijzigen? Dan bent u bij ons ook aan het juiste adres. En dat geldt ook voor gezag en omgang of de alimentatie.

De ervaring leert dat u na een geslaagde mediation de draad van uw leven weer makkelijker oppakt nu u zelf de verantwoordelijkheid heeft genomen om tot afspraken te komen.

Mediation bij alle denkbare geschillen

Mediation omvat meer dan een methode voor geschillenoplossing bij echtscheidingen of andere gebieden van het personen-en familierecht, zoals bij conflicten rondom gezag en omgang. Het wordt ook succesvol ingezet bij andere rechtsgebieden waaronder arbeidsgeschillen en burenruzies. Bij arbeidsgeschillen wordt mediation ook vaak ingezet om tot een oplossing te komen voor het gerezen geschil. Twee van onze advocaten/mediators zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht en kunnen dus benaderd worden voor mediaton bij arbeidszaken.