“Wij kijken eerst of u en de andere partij eruit kunnen komen met mediation.”

Bij mediation, ook wel bemiddeling genoemd, regelen partijen met behulp van een onafhankelijke derde, de mediator, zelf de gevolgen van een conflict. Beide advocaten bij Habets & Pfeifle zijn naast advocaten ook ervaren mediators, en lid van zowel de vFAS als de MfN.

MEDIATION BIJ SCHEIDING EN FAMILIEKWESTIES

Scheiden is een ingrijpende en emotionele gebeurtenis, waarbij veel zaken moeten worden geregeld. Zo moeten er afspraken gemaakt worden over de kinderen, alimentatie, scheiding en deling van de gemeenschap of afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden en pensioenen.

De afspraken die u samen maakt, worden opgenomen in een convenant en/of ouderschapsplan. Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Dan dienen wij het verzoek om echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap voor u in bij de rechtbank. Daarbij vragen wij de rechtbank het convenant en/of ouderschapsplan op te nemen in de beschikking.

U hoeft zelf niet naar de rechtbank. Zodra de beschikking is ontvangen, regelen wij dat de echtscheidingsbeschikking of beschikking ontbinding geregistreerd partnerschap wordt ingeschreven zodat formeel het huwelijk of geregistreerd partnerschap is ontbonden.

Naast bemiddeling bij echtscheiding of ontbinding geregistreerd partnerschap kunt u ook voor andere zaken bij ons terecht. Wilt u bijvoorbeeld samen afspraken maken over een ouderschapsplan of een eerder opgesteld ouderschapsplan wijzigen. Verschilt u van mening over een verhuizing of heeft u een conflict over een schoolkeuze? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. En dat geldt ook  voor gezag, omgang en alimentatie

De ervaring leert dat u na een geslaagde mediation de draad van uw leven weer makkelijker oppakt omdat u zelf de verantwoordelijkheid heeft genomen om tot afspraken te komen.

MEDIATION BIJ ARBEIDSGESCHILLEN

Mediation wordt ook succesvol ingezet in het arbeidsrecht. Bij een arbeidsconflict, een werknemer die niet goed functioneert, maar ook bij re-integratie van een zieke werknemer of bij het einde van de arbeidsovereenkomst kan mediation uitkomst bieden. U behoudt beiden zo de regie over de oplossing voor het conflict dat is ontstaan.